• 06-46902259
  • info@ehboy.nl
  • Erkend onderhoudsbedrijf
  • Snelle service
  • Voor al uw EHBO en BHV materialen
  • 06-46902259
  • info@ehboy.nl
  • Erkend onderhoudsbedrijf
  • Snelle service
  • Voor al uw EHBO en BHV materialen

Pleisters

Gelukkig kunnen de meest voorkomende ongelukjes nog met een pleister verbonden worden. De pleister is het meest gebruikte Eerste Hulp artikel en daardoor hebben wij een ruim assortiment aan verschillende pleisters met een zeer hoge kleefkracht. Onze pleisters kunnen tegen olie, water en vettigheid en zijn daardoor onmisbaar in elke onderneming.

Huidskleurige pleisters & Verbanden

Huidskleurige pleisters, ook wel wondpleister genaamd, zijn de pleisters zoals we ze allemaal kennen: een wondpleister uitgevoerd in een (blanke) huidskleur. Wij hebben een ruim assortiment huidskleurige pleisters, zowel PE (waterafstotend) als ET (textiel). De pleisters zijn in verschillende maten en vormen verkrijgbaar van een standaard pleister rol tot de bekende lange pleisters. Als u eenmaal de kwaliteit van o.a. onze lange pleisters kent dan wilt u niks anders meer.

Blauwe pleisters & Verbanden HACCP

Blauwe pleisters en verbanden hebben een opvallende blauwe kleur. Ze zijn wettelijk verplicht in de horeca en farmaceutische industrie en moeten voldoen aan strenge HACCP-eisen om de hygiëne op plaatsen waar bijv. voedsel wordt bereid te waarborgen. In levensmiddelen komt de kleur blauw van nature niet voor. Daarom kan een losgeraakte pleister direct met het oog opgespoord worden. Ook zorgt het metaalstripje in detecteerbare pleisters ervoor dat de pleister snel gevonden en uit het voedselbereidingproces verwijderd kan worden.

Eiland pleisters

Eilandpleisters zijn grote steriele pleisters en bieden bescherming tegen vocht, vuil en bacteriën bij grotere wonden. Dankzij de speciale bovenlaag hecht de eilandpleister zich niet aan de wond. Daardoor is de eilandpleister ook geschikt om toe te passen bij grotere wonden zoals snij en schaafwonden, gehechte wonden of wonden als gevolg van een operatie. De eilandpleister bestaat uit een wondkussen met rondom een huidvriendelijke en elastische kleefrand. Hierdoor is de pleister ook geschikt voor toepassingen op bewegende lichaamsdelen als de knie, elleboog. Dankzij de speciale kleefrand kan de pleister gemakkelijk verwijderd worden.

Eiland pleisters met Hydrogel

Eiland pleisters met hydrogel kunt u gebruiken bij licht bloedende en geschaafde wonden en eerste- en tweedegraads brandwonden. De hydrogel in het wondkussen zorgt direct voor verkoeling en pijnverlichting van uw wond en houdt de wondomgeving vochtig wat het wondgenezingsproces ondersteunt. De pleister beschermt uw wond tegen invloeden van buitenaf zoals bacteriën, vuil en infecties en beschikt tevens over ademende eigenschappen, waardoor de wond altijd goed kan blijven ventileren. De hydrogel pleisters zijn waterbestendig, verkleven niet aan de wond en verminderen de kans op littekenvorming.

Hechtpleisters

Een hechtpleister is een essentieel eerste hulpproduct. Hechtpleisters zijn onmisbaar bij het stevig fixeren van verbanden en kompressen. Een schaar is overbodig en de hechtpleister kan simpel met de hand worden afgescheurd.

Hechtstrips

Hechtstrips zijn versterkte strips vervaardigd uit microporeus materiaal voor een snelle, effectieve wondsluiting.

Producteigenschappen

- Snel en makkelijk aan te brengen.

- Houden de wondranden van een snijwond samen.

- De heling wordt bevorderd doordat de treksterkte van de wond snel toeneemt.

- Wondsluitstrips op de huid leiden, door de afwezigheid van 'wondjes' door nietjes of hechtdraad, tot een esthetischer resultaat en een verminderde littekenvorming.